22 Haziran 2017 Perşembe

Define Dedektörü Nasıl Seçilir ve Yöntemleri Nelerdir?

Define İçi Doğru Dedektör Nasıl Seçilir?


Definecilik Altın dedektörü için doğru bir dedektör satın almak gerekir. Dedektörün arazi gibi ortamlarda stabil bir doğrultda çalışması gerekir. Metal ve mineraller gibi cisimlerden etkilenmeden aranması yapılan metalin doğrultusunda iletişim kurmalıdır. Dedektörün kesinlike ayrım yapabilme özelliği olup olmadığına dikkat edilmelidir. Olur olmaz vs metaller üzerinde sinyallerin verip verilmediğini kontrol ederek test edilmelidir aksine uğraş ve zaman kaybına neden olacaktır. Bunların dışında stabil çalışan ve aranması gereken metalleri tesbit edebilen geliştirilmiş bir dedektör olacaktır. Dedektör seçimi yaparken dikkat etmemiz gerek en önemli diğer bir hususda dedektörü satın alacağımız mağazada test etmek zorundasınız. Genel olarak ayrı ayrı metalleri tek tek test etmeniz işinizi kolaylaştıracak ve tüm metalleri bir birine karıştırmadığını anlarız. Bu sayede arazide arama yaparken işimizi kolaylaştırır ve hızlı hareket etmemizi sağlar.

Define Arama Yöntemleri Nelerdir?


Definecilik ve benzeri işlerde en sık kullanılan sistem elektronik dedektörlerdir. Bunların dışında yanı sıra alan tarama sistemi ve alan tarama cubuk sistemlerin olduğunuda bilmekteyiz. Özellikle ekranlı sistemler ilede nokta atışının yapıldığını keyifle bahsetmek isterim. Defineci arazi gibi ortamlarda dedektör ile arama yaparken sadece belli nokta ve lokasyona bakabilirler. Ancak alan tarama sistemleri ile uzaktan tesbit edebilme kolaylığı vardır.

Genel olarak dedektör kullanımı ve kolaylığı dedektörün kullanılacak araziye uygun ayarlanması, test sürecinden gecirilerek sonucundan başlamaktadır. Bu bahsettiğimiz ayara bulunduğunuz arazinin üzerinde zemine göre ayarlanır. Bunlar da zemin ayarını doğru ve düzgün şekilde yapılmasına yardımcı olurlar. Daha sonraki aşamalarda ve süreçte hassasiyet dengesi, dedektörün cins ve özelliğine göre metal ayrım özellikleri devreye sokularak çok daha iyi neticeler amaçlanmaktadır. Yerine göre görüntülü, derin, yüzeysel, yüksek mineral gibi ayar ve kademeler ile daha teferruatlı sonuçlar hedeflenir.

Satın aldığınız yerden kesinlikle eğitim talep ediniz. Kendi imkanlarınız ile denemeler yaparak, küçük kazılar ile bahçenizde elinizdeki dedektörün tepkilerini ölçerek cihazınızı daha yakından tanıyınız. Gerçek bir aramaya çıkmadan önce cihazınızın ne tür ortamlarda, hangi zemin yapılarında ne gibi metal hedeflere hangi şartlarda nasıl tepkiler verdiğini, gerekirse notlar alarak anlayınız.

https://www.dedektor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder