23 Haziran 2017 Cuma

Scarlet Dijital Reklam Ajansı

Dijital reklam ajansları son zamanların en popüler sektörlerinden neden mi kısaca bahsetmeye çalışalım. Şaşırtan,dikkat çeken,hayranlık uyandıran etki biçimi.Örneğin; geçmişte herhangi bir mağazadan aldığınız kıyafeti giyip,arkadaşlarınızın evine gittiniz.Arkadaşlarınız üzerinizdeki kıyafete dikkatlice baktı,sonra daha dikkatli baktı.Çok beğendiler.Ve çok güzel olduğunu,nereden aldığını sordular.Sizde hangi mağazada satıldığını söylediniz.İşte bu reklam. Şimdilerde ağızdan ağza,yakınınızdakini görerek değil,rekabet ortamında radyo,televizyon,basın yayın kuruluşları ve dijital her alanda, en kalitelisini,en güzelini görüp ,ona göre seçmeye çalışıyorsunuz.

Meydanlarda megafonla yapılan reklam, yerini dijital alanlara bıraktı.Hatta seçmekte zorlanıyorsunuz.Hatta aklınızda olmasa da,ihtiyacınız dahi olmasa televizyonda veya internet ortamında gördüğünüz bir ürünün çok değişik markalarda,daha ucuz,daha özgün olmasından kaynaklı tercihleriniz çoğalıyor. Talep yaratmak amacı olan ürün reklamları ,hemen sattırmayı hedefliyor.İçinizdeki alma dürtüsünü harekete geçirmek, ihtiyacınız olsa da olmasa da reklamın ilginizi çekmesi halinde; es,görüntü,renk birliği içerisinde size sunuluyor. Seçici talep yaratma,ödeme açısından,cinsiyet gözetmeksizin yapılan reklamlarda, amaç vurgulanıyor.Sevdiğiniz bir sanatçıyı televizyon,internet aracılığı ile reklamda görmek,sanatçıya duyduğunuz sempati,hayranlık,güven duygusu, reklamını yaptığınız her ne ise daha çok ilgisini çekecek ve yönlenecektir.

Örneğin bir banka reklamında; mısır tanesinden yola çıkılarak drama yolu ile kısa film tadında anlatılması,ortamın hoşluğu,sevilen bir sanatçı eşliğinde o banka hakkında olumlu düşünceler oluşmasına neden olacaktır. Örneğin; saç boyası reklamları.Saçınızın renginden,kalitesinden memnun olmayan ve arayış içerisinde bir kadın için, ekranda gördüğü saç boyası reklamında renk,hacim onun ilgisini çektiyse,bir sonraki seçimi o ürün olacaktır. Her karşılaştığınız reklam size bir gereksiniminizi anımsatacak,kendinizin,çocuğunuzun beğenisi değiştirecek taleplerinizi belirliyor. Çocuğunuzu bir kursa kaydettirirken dahi yapılan reklamın çok önemi var.Etüt veya sanat eğitim merkezlerinin dersleri, artık reklam yaptıkları oranda talep görüyor. Yemek yediğiniz restaurant veya çay,kahve içtiğiniz cafeniz, reklamı ölçüsünde artık tercih edebileceğiniz mekanlar oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder