18 Haziran 2017 Pazar

SEO Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur?

SEO Uzmanı Nedir?


SEO Uzmanı kurum veya kuruluş gibi bir çok şirketlerin direkt olarak internet pazarlama stratejilerini üstlenen kişilerdir. Siteler üzerinde yapılacak ileriye yönelik çalışmaların, Başlangıcından sonuna kadar çıkan sonuçları değerlendirerek rakip siteler arasında lider konuma gelmesi açısından çalışmalar yürütmektedir. Hizmet verdiği veya çalıştığı firmanın sektöründeki başlıca rakipleri ince ayrıntılarına kadar analiz ve araştırmasını yaparak gerekli çalışmaları devam ettirmektedir. Aksine ilk sayfalarda hedeflenen kelimeler ile Backlink çalışmalarını yürütür ve kalıcı olması açısından ortalama durumlardan daha üst düzey bir çalışma oluşturmak zorundadır.


Web siteleri tek başına güncel kalmadığı süre boyunca özel yükselme ve müşteri potansiyeline ulaşma gibi bir durum söz konusu değildir. Sektöründe büyümeyi hedefleyen bireysel veya kurumsal hizmet veren firmaların web sitelerini belirlenen arama motorları üzerinde hızla yükselişe geçmesini sağlayan kişidir. Diğer bir detay ise sektörünüze hakim olarak ilerliyor ve kesinlikle uzman yardımı veya danışmanlık hizmeti almayı planlıyorsanız. Bilinçli davranmalı ve referansları göz önünde bulundurarak ilerlemeniz kalıcı olmanız acısından fayda sağlayacaktır.


Genel olarak SEO çalışmalarını detaylı olarak yürüten ve devamlılığını sağlayan ajanslar üzerinden size özel SEO Uzmanı temin edilebilir. Yanı sıra bireysel olarak da profesyonel hizmetler sergileyen ve bol referansı olan uzmanlara ulaşabilirsiniz. SEO çalışmalarını detaylıca yürüten kişiye sitenin hayati söz konusunun teslim edilmesi büyük bir sorumluluktur. Aksine yapılan yanlış bir durum sitenin konumunu çok daha kötü yerlere taşıyabilir. Bu çalışma prensibi kesinlikle araştırma ve değerlendirme üzerine olmalıdır.


Bireysel bir SEO Uzmanı ile çalışmayı hedeflediyseniz geçmişte yapmış olduğu çalışmaların örneklerini ve raporlarını kendilerinden talep ederek dikkatlice inceleyiniz. Özel olarak bir başarı elde edebilmesi için gerekli olan başlıca iki madde üzerinde teretdütsüz bilgi sahibi olmalıdır. Site içi ve Site Dışı SEO konusuna ciddi oranlarda bilgi sahibi olmak zorundadır. Yanı sıra rakip sitelerin var olan konumlarını ve anlık, ileriye dönük çalışmalarını da detaylıca göz önünde bulundurması gereken bir unsurdur. SEO Uzmanları ile bireysel çalışmak yerine özel ajanslar üzerinden sözleşme ile beraber hizmet talep etmeniz ileriye dönük çok daha yararlı olacaktır.



SEO Uzmanı Nasıl Olunur?


Sektörün hakimi olarak mesleki hayatını devam ettire bilecek bir SEO Uzmanı olabilmek için ilk etap da internet alt yapısına tamamen hakim olmalı ve detaylıca pratikler yapmak zorundadır. Başlıca kriterleri, kuralları ve sıralamanın en iyi şekilde nasıl yürütüldüğünü ve gerçekleştiğine hakim olması gerekmekte. SEO Uzmanlığı konusunda aktif bir bireysel hizmet vermeyi planlıyorsanız kesinlikle kendinize ait iyi bir strateji oluşturmak zorundasınız. Aksine kalıcı sonuçlar elde etmeniz zorlaşır ve gecikir. Web siteleri üzerine yapılan çalışmalarda ve hedeflenen kelimelerde başarı elde edilmesi için gereken tüm çalışmaları ve oluşturmuş olduğu stratejiye göre tam donanımlı bir çalışma ile sonuçlandırması gerekmektedir.


SEO Uzmanı yapmış olduğu çalışmaların sonucunda ciddi sorunlar ile karşılaştığında olası durumlarda nasıl davranması gerektiğini çok iyi bilmesi gerekir. Aksine ikinci defa yapılan bir hatayı Google ve diğer arama motorları kabul etmeyecektir. Bu durumda hatalı çalışmaların sonlanması için planlı ilerlemeyi bilmelidir.


Bu gibi önem taşıyan SEO Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur? sorusuna cevaben en güzel cevaplar;

1- SEO Uzmanı statüsünde yer almak için kurumsal firma ile çalışma gerçekleştirip başarılı olmalısınız.

2- Planlı çalışmalar yürüterek çıkabilecek hataları düşünüp hareket etmelidir.

3- Google cezaları hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

4- Filtre gibi çeşitli engelleme kriterlerinden sıyrılmayı bilmelidir.

5- Sitenin Site İçi ve Site Dışı SEO çalışmalarını en doğal ve organik yapıda yürütmek zorundadır.

6- Çalışmadaki etkiyi hedeflenen kelimeye göre değiştirip kalıcı olmasını sağlamak zorundadır.

7- Arama motorlarındaki algoritma güncellemelerini yakıdan takip etmelidir.

8- Bir çalışma içersin de kısa yoldan hızlıca yükselme işlemlerinden kacınmak zorundadır.

9- Sunucu, Hosting ve CCLass İP üzerinde bilgi sahibi olmalıdır.

10- Yerel SEO çalışma ve tekniklerini etkili kullanarak bölgesel aramalar içersin de zirveye oturmalıdır.

11- SEO ve benzeri eğitimlere katılarak kendini geliştirmelidir.

12- Dene yanıl sistemi ile doğru veya yanlış bildiklerini test etmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder