22 Haziran 2017 Perşembe

Dedektör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Dedektör Nedir?


Dedektör tam anlamıyla ne işe yaradığını ve nasıl çalışması gerektiğini anlatmak gerekirse dedektörler genel itibari ile metalleri algılayabilen günümüz teknolojisinin elektronik cihazlarıdır. Kullanım alanı ve çeşitliliği oldukça çok geniştir. Şayet genel olarak bilinen ve yaygınlaşan önemli kurumlardan bir tanesi Askeri birliklerdir. Mayın, Silah vb metal varlıkları detaylı aramalarında kullanmaktadır. Göz aşinalığı olduğumuz bir yerde Havaalanı ve alışveriş merkezlerinin girişlerinde araçları kontrol amacı ile kullanılan cihazlardır. Bu güncel içeriğimizde ise sizlere dedektörlerin çalışma sistemi ve prensibine ayrıca yapısına detaylıca değinmeye çalışacağız.

Dedektör Nasıl Çalışır?


Bu değerli ve işlevselliği önemli olan dedektörlerin çalışma yapısı tamamiyle ortak noktada buluşmaktadır. Tamamı radyo frekans ile çalışan yelpazesi bol ürünlerdir. Her marka ve modelin kalite yapısınıda deyinmeden geçmemek gerekir. Üzerinde bulunan materyal ve cihazlar ile alıcı, verici kısmını oluşturarak arama yaptığınız metalin kendisine ulaşmanızı sağlar. Verici olarak size uyarı veren mekanizma ise elektromanyetik dalga ve metala rast geldiği anda metal üzerinde çeşitli radyoaktif bir akım ile tarafınıza ikazlar vermektedir. Kısacası elde edilen bu değerli ve onaylı sinyalın tam anlamı ses ve görüntülü olarak size gerekli bildirimlerde bulunmaktadır. Kaliteli ve profesyonel dedektörler 15 mt gibi bir miktar üzerinde arama yapabilmektedir.

Dedektörünüz üzerindeki başlıkları ve bobinleri emin olduğunuz şekilde konumunuzu başarılı bir şekilde ayarlamlısınız. Aksine arama yaparken sonucu yanlış olabilir ve bobinler çakışma yaratarak yanlış çalışabilir. Arama yapılan konum üzerinde metalin şekli ve cinsi hatta boyutuna göre alınan manyetik bilgilerde değişik algılamalar olabilir. Belirlediğiniz alanın taramasında genel olarak geniş bir arazide yapılan taramalarda çok derin olabilecek bazı metal ve boşlukların tespitini yaparken dikkatli ve cihazın vereceği ikazları değerlendirmek gerekir. Ayrıca alan tarama cihazları detektörlere nazaran büyük arazilerde hedefe varmada ya da yön göstermede çok daha pratik ve hızlı sonuç veren cihazlardır. Aramalarda nihai ve kesin hedef tespiti için mutlaka profesyonel bir dedektör ile desteklenmesi gerekmektedir.

Dedektörler metali bulmasında ve ayrımında en iyi yöntemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder